Hogyan haladtok a segítőddel?

Az elmúlt 11 évben azt tapasztaltam, hogy a legtöbb segítő (vállalt vagy rejtett) szándéka és motivációja, hogy tele legyen a naptárja időpontokkal és foglalásokkal. Az ülések minősége és mélysége mellékes.

Ezt nagyon sokszor a vendégeimtől hallottam. Pl: nem kap minőségi figyelmet, facebookozik lehajtott fejjel és hümmög néha, vagy éppen megmondja, hogy el kellene már válnia és türelmetlen, büntető viselkedéssel érezteti, hogy milyen gyáva, hogy még nem tette meg stb.

Nem a segítő szakmában dolgozó kollégáimról szeretnék most írni. Hiszen tudjuk, hogy zsák a foltját és azt is, hogy a kereslet és a kínálat találkozik.

Hanem arról szeretnék Veled közösen szemlélődni és gondolkodni, hogy vajon Te:

 

Wellnessezni jársz e a segítődhöz „terápiára”?

Véleményem szerint a hatékony segítő nem abban támogat, hogy a kezeléseitől érezd jól magad! Hanem arra tanít, hogyan legyél jól majd a segítsége nélkül is. Megerősít, tudást, rálátást ad önmagadra és az életre.

 

Kérdésem: érzel jelentős változást az életedben, azon kívül, hogy hetente kipanaszkodod magad?

Vagy már századszorra oldottátok a vélt gyermekkori traumáidat? Évek telnek el és még mindig nem érzed magad jobban? Mindig van valami új feladat, ami miatt járhatsz terápiára?

Vannak durva és traumatikus esetek, amivel valóban több időt érdemes eltölteni, ahhoz hogy kifusson vagy beérjen a változás. De ha évek óta azon vegetálsz és analizálsz, hogy nem kaptál szerinted megfelelő szeretetet a szüleidtől és hogy miért nem történtek máshogyan a dolgok anno. Múltban lubickolásnak hívom ezt az évekig tartó és valós változást nem eredményező terápiát. Másnéven wellness-nek. Amivel szerintem semmi baj nincsen! Erre megfelelő segítők állnak rendelkezésedre. Viszont akkor kérlek, ne tedd be a világképedbe, hogy várod a változást. Wellnessnél analizálás van. Egy helyben toporgás. A múlt problémáival való foglalkozás és agyalás. Mindvégig fenntartod a múltadat a jelenedben. Hogyan is változna meg bármi ilyen közegben? 

Nem szeretném elbagatellizálni a problémádat. Azt is tudom, hogy a legjobb tudásod szerint cselekszel és élsz. Tehát ez a legjobb neked, amit most csinálsz. Ugye?!

- Amikor oda érsz, hogy valós változást szeretnél tapasztalni az életedben.

- Amikor már kellően unod a saját témádat, amik ismétlődnek folyamatosan.

- Amikor azt érzed, hogy nem akarsz tovább függőségi viszonyba lenni a segítőddel, de bármikor fordulhass hozzá.

- Amikor a változásért hajlandó leszel változtatni.

- Amikor még nem tudod hogy, de nyitott vagy megismerni új nézőpontokat annak érdekében, hogy felszabadítsd magad az önbüntetések és irracionális elvárások alól.

- Amikor lehetőségként mersz tekinteni az életedre.

Akkor fogunk mi találkozni egy konzultáció vagy kezelés keretein belül. Amikor készen állsz, én itt leszek.

Erőt, kitartást, de főként nyitottságot és rugalmasságot kívánok Neked a választott utadhoz!

Szeretettel,

Dia

Bejelentkezés: +36 20 364 0838 

 

További inspiráló videókat  ITT találsz! Jó nézelődést kívánok! 

Készítette: Mobilbarat.hu - Mobilbarát weboldal és webáruház